Tort de post

de mena29 in Torturi, 2 Iun 2010 | 13340 vizualizari

 

Am facut acest tort pentru aniversarea FIICEI MELE DE 15 ANI

 

INGREDIENTE

Blat:

100 gr. gris,

150 gr.nuca sau alune macinate,

100 gr. zahar,

1/2 praf de copt,

250 ml. apa minerala,

6 linguri faina.

Sirop:

200 ml. apa,

3 linguri zahar,

esenta de rom sau de vanilie.

Crema:

100 gr. gris,

400-450 ml. apa,

o margarina  vegetala,

150 gr. zahar,

coaja rasa de la o lamaie,

un plic de zahar vanilat.

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de post:

Am amestecat toate ingredientele pentru blat si l-am copt 20 min. la 180 grade.Am fiert grisul coaja de lamaie,vanilia cu apa si cu zaharul,iar cand s-a racit am frecat spumos margarina si am amestecat-o cu grisul racit.aM TAIAT BLATU PE JUMATATE.Am insiropat blatul si am pus 1/2 din crema la mijloc iar cealalta jumatate am pus-o deasupra si am mai ornat cu ce mi-a ramas

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Bucataras 1

06.06.2010, 16:11

La multi ani! Sa-ti traiasca!

mena29 1

07.06.2010, 14:55

Cristina este si foarte gustos,multumesc si sper sa-l vedem si pe al tau

mena29 1

07.06.2010, 14:55

Multumesc frumos Bucataras

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolată şi nuci